Zoeken

Komende activiteiten

There are no events at this time
 

Vereniging voor Archeologische Experimenten en Educatie is het Nederlandse platform voor alle geïnteresseerden in archeologische experimenten en educatie. Leden zijn de archeologische (openlucht)musea, universiteiten, maar ook individuen werkzaam in de experimentele archeologie en/of de archeologische educatie.

De vereniging telt verschillende werkgroepen met als onderwerp Educatie, Voedsel, Brons, IJzer, Textiel, Hout en Steen. Elke werkgroep organiseert bijeenkomsten waarop experimenten worden uitgevoerd of informatie wordt uitgewisseld. Daarnaast worden er ook demonstraties voor het grote publiek gehouden en geeft men advies bij het opzetten van experimenten en educatieve activiteiten. Tenslotte organiseert de Vereniging jaarlijks bijeenkomsten voor de leden. Er komen onderwerpen aan bod die nuttig zijn voor de verschillende werkgroepen.


Het Bulletin (Bulletin voor Archeologische Experimenten en Educatie) is het periodieke orgaan van de Vereniging dat drie keer per jaar verschijnt. Het bevat artikelen over experimenten, educatieve projecten, Nederlandse en Europese themaparken en openlucht musea en boekrecensies.

VAEE
Didarchtik workshop weekeinde 12 en 13 november PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Annemieke Verbaas   
donderdag, 20 oktober 2011 19:44

Ondertussen is het Didarchtik project al ruim een jaar bezig en hebben we bijna alle bijeenkomsten erop zitten. (Voor meer informatie, zie de items hieronder) Op de website, in de nieuwsbrief en in het komende Bulletin kunnen jullie al van alles lezen over het project en wat wij ondertussen allemaal geleerd hebben. Maar we willen alles wat wij hebben geleerd ook graag live aan jullie overbrengen, daarom het Didarchtik workshop-weekend. Het weekend biedt een gevarieerd programma over volwassenen educatie. Van verschillende leerstijlen, via de eurovision fire contest tot digitale media.

Laatst aangepast op zondag, 30 oktober 2011 22:37
Lees meer...
 
Didarchtik congres Sveg, 'Adult learning the Bäckedal Way' PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Andreas Mensert   
zondag, 17 juli 2011 10:25

Deelnemers aan het congres Bäckedals FolkhögskolaDe vierde bijeenkomst van het project Didarchtik vond plaats in Bäckedals Folkhögskola in Sveg (Zweden). Deze vond plaats van 14 t/m 17 juni 2011. Het thema van de bijeenkomst was 'Adult learning the Bäckedal Way'. Het congres vond dan ook plaats op de campus van deze volkshogeschool voor, onder andere, oude ambachten.

Lees meer...
 
Archeologisch spreekuur Flevoland PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Andreas Mensert   
maandag, 22 november 2010 22:15

Elke laatste vrijdag van de maand is er een gratis archeologisch spreekuur in Nieuw Land Erfgoedcentrum in Lelystad. Het eerstvolgende is op vrijdag 26 november van 13.00 - 16.30 uur. Dick Velthuizen, archeologisch medewerker van Nieuw Land zal, bijgestaan door leden van de Archeologische Werkgemeenschap Nederland, de meegebrachte voorwerpen determineren. Kijk voor meer informatie op www.nieuwlanderfgoed.nl
Adres: Oostvaardersdijk 1-13, 8242 PA Lelystad
Telefoon: 0320-225 900
e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 
Didarchik congres Kanzach, 'Levende Geschiedenis' PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Andreas Mensert   
zondag, 17 juli 2011 10:09

Bachritterburg KanzachDe derde bijeenkomst in het kader van het Europese project Didarchtik vond plaats van 7 tot en met 10 april 2011 in Bachritterburg Kanzach (Duitsland). Het thema van de bijeenkomst was ‘levende geschiedenis’. De zetting van het congres was een nagebouwde middeleeuwse motte uit het begin van de 14e eeuw. Met alle officiële plichtplegingen werden de deelnemers van het congres donderdagavond welkom geheten door directeur Rudolf Obert en de burgemeester van Kanzach, de heer Hölz.

Laatst aangepast op zondag, 17 juli 2011 10:24
Lees meer...
 
Prehistorisch klimrek in Oss PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Andreas Mensert   
maandag, 22 november 2010 22:13

De klimboerderij tijdens de feestelijke openingIn Oss staat sinds kort een bijzonder speeltoestel: een klimrek in de vorm van een ijzertijdboerderij. Meer dan 30 jaar hebben archeologen in Oss resten uit de brons- en ijzertijd opgegraven in de uitbreidingsgebieden rondom de stad. Om de bewoners hier iets van te laten zien heeft de gemeente een groot houten klimrek in de vorm van een ijzertijdboerderij laten bouwen. Dat is weer eens iets anders dan een publieksboek of informatiebord! Prehistorisch klimmen kan in het park aan De Bongerd in Oss.

 
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 2
© 2000 - 2018, Vereniging voor Archeologische Experimenten en Educatie